Steun nu ook de Voedselbank in Eindhoven en omgeving

Succesvolle Voedselbankactie: 100 kratten voedsel + 2500 euro aan donaties

Leo Club 040 & Lions Clubs uit Eindhoven en omgeving kijken tevreden terug op een zeer succesvolle actie voor de Voedselbank. Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn er rond de 100 kratten aan voedsel ingezameld en daarbij ruim 2.500 euro aan donaties.

22 juni 2020 – Het is gelukt. Alle verwachtingen te boven. Het is geweldig mooi om te zien hoe betrokken iedereen is, en hoe iedereen de Voedselbank een warm hart toedraagt. Mede dankzij alle gulle donateurs van zowel voedsel als geld is deze actie helemaal geslaagd.

Vrijdag 19 juni stond men tussen 11.00 en 18.00 bij een supermarkt. En zaterdag 20 juni, ook tussen 11.00 en 18.00, bij twee supermarkten. Tijdens deze dagen waren er in totaal 36 Leo’s en Lions actief als vrijwilliger om voedsel en geld in te zamelen voor de Voedselbank.

Naast fysieke donaties kon er via deze speciaal gemaakte website geld gedoneerd worden. Hier is ruim 2.200 euro aan donaties binnengehaald. Dit bedrag is mede te danken aan een aantal Lions Clubs die, vanwege de risico’s die zij zouden lopen in verband met corona, geen hand en spandiensten konden leveren. Gezondheid en veiligheid staat in deze tijd natuurlijk voorop. Bij de supermarkten is nog eens 362,20 euro opgehaald, van dit geld is er direct voedsel gekocht.

De combinatie van de totale donaties maakt dat deze actie voor de Voedselbank zeer succesvol is geweest. Leo’s en Lions kijken hier dan ook zeer tevreden op terug. Samenwerkingen tussen Leo’s en Lions Clubs is op deze schaal nog niet eerder voorgekomen. Het is mooi om de positieve effecten van deze samenwerking te zien. Niet alleen was het leuk om samen te werken, het bewees ook dat vele handen licht werk maken. Een dergelijke opzet is dan ook zeker voor herhaling vatbaar.

Leo’s en Lions hebben als doel om de maatschappij te dienen, onder het motto “We Serve”. “Voedsel” is één van onze vijf wereldwijde doelen. Samen willen wij er namelijk voor zorgen dat alle mensen van de samenleving over de hele wereld toegang hebben tot voedzaam voedsel. In een paar weken tijd is het ons gelukt om samen, met de Voedselbank, deze actie neer te zetten.

Wij willen daarom iedereen enorm bedanken voor hun steun. Doneren kan nog steeds hieronder. Naast deze actie zullen hier in de toekomst ook andere acties voorbij komen.

Met vriendelijke groet,

Leo Club 040
Lions Club Best Oirschot
Lions Club De Keersop
Lions Club Eindhoven Den Elzent
Lions Club Eindhoven Host
Lions Club Eindhoven Wodancella
Lions Club Nuenen