Geplaatst op

Peace Poster Contest

Sint Catharinakerk Eindhoven
Di. 19 jan. t/m zo. 16 mrt 2021
Di. t/m zo. 10.00 – 16.30 uur

Lions Peace Poster Contest 2020-2021
Peace through service / Elkaar helpen geeft vrede
De jaarlijkse Lions Vredesposter Wedstrijd werd onlangs voor de 33ste keer georganiseerd door Lions Clubs International. Zij moedigen kinderen in de leeftijd van 11 – 13 jaar aan om op een creatieve manier uitdrukking te geven aan wat vrede voor hen betekent.

Wereldwijd doen hier inmiddels 600.000 kinderen aan mee. Via voorrondes door individuele Lionsclubs en zes Lionsdistricten, gaan de landelijke winnaars naar Oak Brook in Amerika. De beste 24 posters wereldwijd komen in deze internationale finale bijeen. De uiteindelijke winnaar ontvangt een cheque van $ 5.000,- en een uitnodiging om met de ouders naar de dag van de Verenigde Naties in New York te komen. De finalist wordt daar feestelijk onthaald met een rondleiding door het VN-gebouw. De andere 23 tekenaars ontvangen een prijs van verdienste van $ 500.

In het najaar van 2020 hebben weer veel scholen in Nederland meegedaan. Kinderen uit de groepen 7 en 8 hebben kunnen laten zien hoe zij over vrede denken. Zij kunnen vanuit hun eigen ervaring, uiting geven aan hun gevoelens. Zij fantaseren hoe de wereld er mooier en toleranter uit kan zien. Door hun ogen zien wij hoe zij over vrede denken.

In de Sint Catharinakerk is een presentatie te zien van drie mooiste tekeningen van vijf scholen uit Eindhoven. Uit ruim 225 inzendingen zijn er door een deskundige jury drie per school geselecteerd voor deze tentoonstelling. Achter elke tekening zit een bijzonder kind met haar of zijn ervaringen. Het is heel ontroerend om te zien wat hen beweegt.
De deelnemende scholen zijn: Saltoschool De Vuurvlinder, Basisschool De Handreiking, Salto Montessorischool De Trinoom, Saltoschool De Groene Vlinder en Saltoschool Cornelis Jetses.